петак, 19. октобар 2012.

Atraktivni oblici noktiju

Ne postoji idealan oblik noktiju,vec onaj oblik koji se nama najvise svidja. Modni trendovi iz godine u godinu predstavljaju novi modni hit, odnosno oblik noktiju koji je IN. Medjutim nekad je tesko pratiti trendove, posebno zato sto nisu svi oblici pogodni za prirodne nokte,tacnije mogu ih oslabiti. Generalno,oblik noktiju trebali biste birati u zavisnosti o tome koliko ste aktivne,odnosno koliko imate vremena uopste za odrzavanje noktiju.. U nastavku cu vam, predstaviti nekoliko oblika, kako doci do njih i mane i prednosti istih .


  1. 1.Sa pravim ivicama
Ovaj oblik pruza najvecu potporu noktima. Da biste nokte oblikovali ovako pustite nokte da izrastu i samo blago zaoblite vrh. Ako dodje do ostecenja nokta, nokte  mozete lako preoblikovati u blago ovalni oblik.





2.Ovalni oblik

Nokti su oblika jajeta. Oblikovanje na ovaj naci oslabljuje nokat, ali je idealno za nokte koji su tanki i siroki. Ovalni nokti vecini osoba dobro stoje,a posebno ako imate kratke prste, jer car ovog oblika je sto ih izduzuje.









3.Pravougaono-ovalni 

Pravougano-ovalni oblik daje jacinu noktu za razliku od ovalnog oblika. Formira se tako sto ivice isturpijate u vidu zaobljenog pravougaonika. Za osobe koje imaju dugacke prste ovakav oblik je savrsen. A prednost u odnosu na ovalne je sto se lakse odrzavaju







4.Oblik badema

Strane nokta se zaoble, a vrh nokta treba da je blago spicast,tacnije sa zaobljenim spicem. Ovaj oblik,iako vrlo atraktivan,nije lak za odrzavanje posebno za duge nokte. Ono sto je zanimljivo kod ovakvog oblikovanja noktiju je da vizuelno izduzuje male sake i prste.






5.Okrugli oblik

 Idealan je za kratke nokte i prilicno je lak za odrzavanje. Nokat bi trebao da izraste do 1,5mm i onda ga je potrebno isurpijati sa strane tako da dobije okrugli oblik.






6.Pravougaoni oblik

Ovaj oblik se postize tako sto se ivice nokta isturpijaju pod pravim uglom. Ovakav nacin oblikovanja noktiju postiye da su nokti izuzetno jaki, medjutim  ruke mogu izgledati poprilicno grubo.






7.Siljati oblik

Kada ovako oblikujete nokte,oni su oslabljeni, jer strane nokta ,koje u stvari i cine potporu samog nokta su odstranjene. Da biste postigli ovakav oblik, nokte trebate isturpijati sa obe strane tako da dobijete spicast oblik. Oni izduzuju prste i ruke tako da su idealni za male sake. Ako se odlucite za ove nokte najbolje bi bilo da uradite izlivanje ,odnosno stavite vestacke jer su oni jedino dovoljno cvrsti da mogu da izdrze svakodnevne aktivnosti.

















Нема коментара:

Постави коментар